پژوهشکده مطالعات مکران
 
en ورود

منطقه نوظهور مکران به عنوان فصل مشترک استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان بکی از راهبردی ترین مناطق کشور قلمداد می شود که در سالهای اخیر توجه برنامه ریزان توسعه، سرمایه گذاران و محافل و مجامع علمی را به خود جلب نموده است. برنامه توسعه منطقه ساحلی مکران به عنوان یک سند مهم فرادستی، برنامه های توسعه و فعالیت های آموزش عالی، پژوهش و فناوری دانشگاه های مجاور و نزدیک این منطقه را متاثر ساخته است. حوزه مداخله و محدوده عملیاتی برنامه توسعه منطقه ساحلی مکران مشتمل بر پنج شهرستان ساحلی میناب، سیریک و جاسک در استان هرمزگان و شهرستان های کنارک و چابهار در استان سیستان و بلوچستان می باشد. مهمترین اهداف این طرح اهداف نظامی، صادرات انرژی و محرومیت زدایی می باشد. به منظور تحقق اهداف پیش گفته، سه کانون اصلی توسعه شامل چابهار، جاسک و میناب در طرح توسعه فوق الذکر در نظر گرفته شده و ماموریتهای مهم و متفاوتی به این کانون های اصلی محول گردیده است.

بدون تردید نقش دانشگاه ها به عنوان پشتوانه های اصلی علمی، پژوهشی و فناوری برای تحقق اهداف این سند مهم توسعه منطقه ای از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است. دانشگاه هرمزگان نزدیک ترین دانشگاه جامع به منطقه ساحلی مکران (فاصله پردیس مرکزی این دانشگاه با مرکز جغرافیایی منطقه ساحلی مکران یعنی شهر جاسک 330 کیلومتر می باشد) می باشد. واقع شدن سه شهرستان از پنج شهرستان ساحلی محدوده راهبردی مورد بحث در قلمرو سیاسی استان هرمزگان، از دیرباز دانشگاه هرمزگان را موظف به برنامه ریزی برای نقش آفرینی در توسعه این منطقه نموده است. یکی از برنامه های مهم عملیاتی دانشگاه هرمزگان برای ایفای نقش و پشتیبانی علمی، پژوهشی و فناوری از برنامه توسعه منطقه ساحلی مکران و تحقق اهداف آن ایجاد و توسعه پژوهشکده مطالعات مکران در شهرستان سیریک به عنوان یکی از کانون های اصلی توسعه مکران می باشد.

این پژوهشکده شامل گروه های پژوهشی ذیل می باشد:

  • گروه مطالعات فناوریهای نوین کشاورزی (کشاورزی هوشمند، میوه های گرمسیری، شهرکهای گلخانه ای، محصولات کشاورزی سالم، شیلات و آبزی پروری و پرورش ماهی در قفس و..)
  • گروه مطالعات اقتصاد دریا محور و صنایع انرژی بر
  • گروه مطالعات برنامه ریزی و توسعه پایدار مناطق ساحلی و دریایی
0   0
بازدید امروز: 1    بازدید کل: 374